Атанасов: Не бива да се очаква сериозна реакция от ДПС

sliven24

Скептик съм, че може да бъде реализиран вторият мандат. Не бива да се очаква сериозна реакция от ДПС. Ситуацията е изключително динамична.

Това коментира лидерът на ДСБ Атанас Атанасов пред БНТ.

Ние имаме сериозно отношение към държавата. ДСБ-ПП два пъти поемаше отговорност и създаваше правителство. Готови сме отново да търсим решение, допълни той.

През тази седмица с ПП-ДБ трябва да намерим общо решение. Ние сме консолидирани и  обединени, независимо от спекулациите. Понеже сме свободни демократични хора, имаме изходни позиции, но трябва да намерим решение за държавата.  Тя има нужда за стабилност и ще работим  за това, каза Атанасов.

Отчели сме липсата на добра комуникация и има всеобщо мнение, че трябва да се потърси консолидация. Трябва да има по-широк орган в трите политически формации, в който да се вземат общи решения, а не да се работи на парче, коментира той по повод има ли липса на комуникация в голямата формация.

Христо Иванов, независимо дали е подал оставка, е активен, каза лидерът на ДСБ .

Много е важна  фигурата на кандидата за министър-председател. При третия мандат е характерно това, че той се получава от политическата сила, а не от кандидат за премиер. При него няма  и срок за реализиране. Ако получим третия мандат, това ни дава възможно да проведем разговор с останалите политически фигури  за премиер, коментира Атанасов.

Още по темата

7 юли 2024 14:25

74

Ще отидем при Радев с готова платформа, за да го убедим  да го даде на нас, каза той.

Атанасов коментира и трусовете в ДПС.

ДПС е специфична политическа сила. Там е възможно да се прокарват чужди влияния и затова ДПС е елемент от българската национална сигурност. Очевидно е, че има разцепление. Смятам, че ще се намери решение на кризата. Новият стил на управление на Пеевски се сблъска със стереотипи, зад които застава Доган. Това напрежение ще намери решение, когато една от страните вземе властта в партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над 800 000 живеят с минимална пенсия

Осъвременяването на пенсиите от 1 юли увеличи с 43% пенсионерите, чийто основен размер на пенсията е над 2000 лв. Това показва системата за онлайн статистически справки на Националния осигурителен институт след увеличението, пише „Сега“. Този месец 82 926 възрастни вече могат да кажат, че получават над 2000 лв. основна пенсия, […]