Ангелов: За седмица излекувахме рекорден брой хора от COVID-19

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва актуалната обстановка в страната във връзка с пандемията по време на редовното заседание на Министерския съвет.

Проф. Ангелов отбеляза, че се наблюдава намаление на натиска в лечебните заведения и обърна внимание на големия брой излекувани пациенти – само за една седмица – 16 028 души.

„Това е един от рекордите, които постигаме като брой излекувани пациенти, което означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно“, заяви здравният министър.

Костадин Ангелов посочи още, че изпълнението на плана за ваксинация върви по график и се изготвят списъците за имунизации на групите, работещи на първа линия с COVID-19. Министърът очаква първите доставки на ваксина у нас да са в началото на месец януари 2021 г.

По време на днешното заседание на кабинета бяха отпуснати и 22 280 000 лв. на БУЛ БИО за инвестиционните проекти, които разработва дружеството. Проектите включват изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продава се реактивна Костенурка

В платформата за безплатни обяви Craigslist се продава може би най-бързият Volkswagen New Beetle в историята. Сребристата Костенурка има реактивен двигател и струва $550 000 (€454 155). Ако не се брои модифицираният приборен панел, предната част на автомобила е напълно стандартна. Под капака работи четирицилиндров мотор, който задвижва предните колела […]