Ако „Москвич-2140“ се произвеждаше днес

"Москвич-2140" трудно може да се нарече сполучлив автомобил. Именно на него абревиатурата АЗЛК ("Автомобильный завод имени Ленинского комсомола") дължи "превода" си на български "Ах, Защо Ли те Купих".

Носталгията обаче невинаги има общо с инженерните достойнства и надеждността. За много хора в бившия социалистически лагер Москвич-2140 бе единствената възможност да притежават кола и днес моделът има специално място в сърцата им.

При такова емоционално наследство изобщо не е чудно, че съществуват не един и два проекта за наследник на популярното "москве". Как би изглеждал 2140 през 2020 г. си представя и украинецът Роман Прядко.

Подобно на класики като Mustang и Challenger неговият прероден "Москвич" е запазил най-характерните черти на оригинала. Това важи не само за външния дизайн, а и за оформлението на интериора, който, разбира се, е много по-модерен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Азербайджан показва турски дронове на парад за победата над Армения в Карабах

Азербайджан с гордост показа произведени в Турция дронове по време на днешния военен парад в Баку, с който отпразнува победата си над Армения в конфликта за спорния район Нагорни Карабах, предаде ДПА, цитирана от БТА. Смята се, че именно бойните дронове "Байрактар ТБ2", внесени от азербайджанската армия, са дали преимущество […]