Абсурдно ограничение в заповед на Сачева

Абсурдно ограничение е включено в списък, издаден и утвърден със заповед на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, забеляза "Актуално".

Става въпрос за Заповед РД-06-43 от 30.11.2020 г. за утвърждаване на списък с кодовете на икономически дейности, за които са въведени временни ограничения за изпълнение на дейност с акт на държавен орган.

В забраната под код 96.04 е включена дейността по "Поддържане на добро физическо състояние".

Не става ясна и конкретиката какво се разбира под икономическа дейност "поддържане на добро физическо състояние".

Освен това, от обхвата на компенсациите са изключени театрите и училищата, защото първите бяха оставени да работят с намален капацитет, а вторите се предполага да са в онлайн режим на работа. И на двете места обаче вероятно има много служители, които нямат работа, но нямат и право на компенсация. Има и десетки хора без работа, защото са от обслужващи затворените фирми дейности, които остават извън обхвата на компенсациите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Loading

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Матурите за VII и XII клас ще се проведат в края на годината

Зрелостните изпити за VII и XII клас ще се проведат в края на учебната година, като от тях ще бъдат изключени определени теми, а национално външно оценяване за IV и X клас не е задължително, но е полезно. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на […]